Notificări
Feed live
Se încarcă…
Ultimele 12
Înapoi

Ciulama de pui

Imagine rețetă
admin Fel principal 9 septembrie 2025 | 21 vizualizări
1 h 20 min Porții: 6 Mediu

Descriere

Ciulamaua de pui este un preparat tradițional românesc, cremos și sățios, gătit din carne de pui fragedă și legume. Sosul alb, legat cu făină și unt, îi oferă o textură catifelată și un gust delicat. Este o rețetă de familie, pregătită adesea la mesele de prânz de duminică sau la sărbători. Se servește de obicei cu mămăligă sau pâine proaspătă, pentru a savura fiecare picătură de sos.


Ingrediente

  • carne de pui (aprox. 1 kg)

  • 1 litru apă

  • 1 morcov

  • 1 rădăcină pătrunjel

  • 1 lingură unt

  • 1 lingură făină

  • sare, după gust

  • 1 ceapă

Mod de preparare

  • Taie carnea bucăți și pune-o la fiert cu 1 litru de apă rece și sare, îndepărtând spuma de câteva ori.

  • Adaugă morcovul și pătrunjelul tocate și lasă să fiarbă domol ~45 min.

  • Separat, călește ceapa tocată mărunt în unt. Adaugă făina și amestecă până devine ușor aurie.

  • Stinge cu zeamă din supa de pui și omogenizează, apoi adaugă treptat restul lichidului pentru a obține un sos cremos.

  • Toarnă sosul peste carnea fiartă și mai lasă pe foc mic câteva minute, până ce ciulamaua capătă consistența dorită.

(0 voturi)
Conectează-te pentru a evalua, salva sau raporta rețeta.
Comentarii

Nu există comentarii încă.

Conectează-te pentru a lăsa un comentariu.

Recomandăm și: