Tzatziki este un sos tradițional grecesc, răcoritor și aromat, perfect pentru zilele călduroase de vară. Preparat din iaurt cremos, castravete proaspăt și usturoi, acest sos se potrivește de minune lângă carne la grătar, pește, legume sau pâine caldă. Este ușor de făcut și aduce un strop de prospețime la orice masă.
1 borcan iaurt grecesc
1 castravete
1 vârf sare și piper
1 linguriță zeamă de lămâie
1 linguriță ulei de măsline
2 lingurițe mărar tocat
2 căței usturoi pisați
Curăță castravetele, rade-l fin și stoarce-l bine de zeamă.
Amestecă iaurtul cu usturoiul pisat, mărarul tocat, sarea, piperul, zeama de lămâie și uleiul de măsline.
Adaugă castravetele ras și amestecă bine până devine un sos cremos.
Lasă-l la frigider cel puțin 30 de minute înainte de servire pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Nu există comentarii încă.
Conectează-te pentru a lăsa un comentariu.